NEDELJA AKCIJE ZA ODGOVORNU UPOTREBU PESTICIDA OBELEŽENA I U POLJOPRIVREDNOJ APOTECI U SOMBORU

U petak, 25. marta, ALHem je promovisao odgovornu upotrebu pesticida u poljoprivrednoj robnoj kući Meteor Commerce u Somboru. U razgovoru sa potrošačima skrenuli smo pažnju na važnost čitanja etiketa hemijskih proizvoda i  pravilne upotrebe pesticida. Potrošači su sa nama rešavali kviz o prepoznavanju oznaka opasnosti na hemijskim proizvodima i pokazali veliko interesovanje za ovu temu.

Kupovinom pesticida u registrovanim poljoprivrednim apotekama, odnosno mestima namenjenim za prodaju ovih preparata, i pridržavanjem uputstva za upotrebu osiguravate bezbednost po svoje zdravlje, zdravlje Vaših ukućana i svih ljudi koji se mogu naći u blizini mesta primene proizvoda. Takodje štitite životnu sredinu i divlje i domaće živtoinje koje mogu doći u kontakt sa kupljenim pesticidom.

Nedelja akcije za odgovornu upotrebu pesticida je međunarodni događaj koji se obeležava 11 godina unazad tokom prvih deset dana proleća kada počinje korišćenje pesticida u poljoprivredi.

 

Linkovi

KVIZ „Da li čitate etikete hemijskih proizvoda?“

Zahtev za dostavljanje informacija o sadržaju supstanci koje izazivaju zabrinutost u proizvodu

SIN lista – Lista hemikalija koje predstavljaju zabrinutost i za koje je potrebna prioritetna akcija

SUBSUPORT Portal – Portal za podrsku industriji u postupku zamene hemikalija koje predstavljaju zabrinutost bezbednijim alternativama